28.09.2023 20

Şereflikoçhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Aralık 2004 ve Ocak 2005 ayları içerisinde icra edilen öğrenci alan taraması çalışmaları sonucunda İlçemizde öğretilebilir zihinsel engelli öğrencilere (orta-ağır)düzeyde zihinsel öğrenme yetersizliği olan gündüzlü bir eğitim uygulama okulu açılması ihtiyacı hasıl olmuş,yapılan fizibilite çalışmaları sonucu Devletimizin kaynaklarının verimli kullanılması da göz önüne alınarak İlçemiz Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Kampüsü içerisinde bulunan iki eski öğretim binasının amacına uygun olarak onarım görmesi ve söz konusu okula tahsis edilmesi suretiyle Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi açılabilmesi için Ankara Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz kanalı ile Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim  Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü´ne teklif edilmiştir.Üst Makamlarımızca son derece hızlı bir şekilde sürdürülen inceleme ve keşif çalışmaları sonucunda 16/03/2005 tarih ve B.08.0.ÖRG.0.20.01.02.420/1143 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü makam onayı ile Şereflikoçhisar Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi hizmete açılmıştır.2007-2008 Eğitim Öğretim yılında öğretime başlamıştır.2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı başı itibari  ile de İlçemizde bulunan otistik çocuklarımız için Kurumumuz bünyesinde 2 (iki) adet özel eğitim sınıfı hizmete girmiştir.2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı başı ile İş Eğitim Merkezi bünyesinde Küçük El Sanatlar kursu hizmete girmiştir.2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında 4+4+4 sistemine geçilerek I. Kademe ,II.Kademe ve İş Uygulama Merkezi(Okulu) olarak hizmet vermeye devam etmektedir.